Flygskola

Är du flygare?

Många har drömt om det, många har gjort det och andra tror att de har upplevt det när de flugit som passagerare. Att själv spaka en flygmaskin i den fria luften är en svår känsla att sätta fingret på. Den måste upplevas!

Hos oss kan du lära dig allt från grunden. Teori varvas med praktik och du har stora möjligheter att själv bestämma tempo, vilka tider och hur mycket tid du vill avsätta. Du kan själv välja om du vill ta ett fullständigt certifikat eller bara flyga några lektioner och se om det är något för dig. Våra utbildningar anpassas efter dig, dina behov och dina möjligheter.

Ultralätt (UL)

Det billigaste och snabbaste sättet att komma upp i luften. Ultralätt är en relativt modern kategori där flygplanen byggs i lätta moderna material såsom kolfiber. Flygplanen rymmer som mest 2 personer och har ofta en bränsleförbrukning på under 20L/h. Från det år du fyller 16 får du börja din flygskolning till certifikat på ultralätt. Utbildningen betalar du allt eftersom du flyger. Totalt blir det ca 30.000 kr innan du har ditt certifikat. Vill du veta mer om skolning till UL? Kontakta oss

Normalklass (LAPL – Light Aircraft Pilot Licence & PPL – Private Pilot Licence)

Det lite dyrare alternativet men med oändliga möjligheter. LAPL är den lite enklare varianten med mer begränsningar men som istället är lite billigare och enklare att ta certifikat på än PPL. Det ena utesluter dock inte det andra varför LAPL kan vara en bra start för att se om flyg är för dig. Med LAPL tillåts du flyga flygplan som rymmer upp till 4 personer och har en maxvikt på 2 ton. PPL ger möjlighet att ta fler passagerare och har ingen viktgräns. Från det år du fyller 16 får du börja din flygskolning till LAPL-certifikat och PPL-certifikat. Utbildningen betalar du allt eftersom du flyger. Totalt blir det ca 80.000-100.000 innan du har ditt certifikat. Vill du veta mer om skolning till LAPL och PPL? Kontakta oss.

Vanliga frågor

  • Är det svårt att flyga? Nej, att lära sig flyga är lite som att lära sig cykla. Så fort man fått upp förståelse för hur det fungerar klarar man det på egen hand. Prova får du se!
  • Hur mycket tid måste jag lägga? Det beror alldeles på, är du lättlärd behövs inte så mycket tid, har du lite svårare att lära dig så finns hjälp att få så att det inte tar oändligt med tid att nå ditt mål. 
  • Hur vet jag om jag är lämplig? Är du normalfrisk, inte har några allvarliga sjukdomar och är tillräckligt gammal så är det väldigt stor sannolikhet att du klarar de krav transportstyrelsen har.
  • Hur ska jag gå tillväga om jag vill börja flyga? Först och främst ska du bli medlem i vår flygklubb. Här kan du träffa andra flygintresserade, prata med elever och redan färdiga flygare. Alla har någon gång varit där du är nu. Vi hjälper dig att nå ditt mål!