Flygskola

Är du flygare?
Många har drömt om det, många har gjort det och andra tror att de har upplevt det när de flugit som passagerare. Att själv spaka en flygmaskin i den fria luften är en svår känsla att sätta fingret på. Den måste upplevas!

Hos oss kan du lära dig allt från grunden. Teori varvas med praktik och du har stora möjligheter att själv bestämma tempo, vilka tider och hur mycket tid du vill avsätta. Du kan själv välja om du vill ta ett fullständigt certifikat för ultralätt eller bara flyga några lektioner och se om det är något för dig. Vår utbildning anpassas efter dig, dina behov och dina möjligheter.

Från det år du fyller 16 får du börja din flygskolning till UL-certifikat. Har du inte hunnit fylla 16 så är modellflyg en väldigt bra början på ditt flygintresse och ger förståelse för flyg. Någon övre ålder finns inte på varken modellflyg eller motorflyg.

Vill du börja flyga?
Här under hittar du några vanliga frågor. Just din fråga kanske inte finns med där, då är du varmt välkommen att kontakta oss på kontakt@flygklubbenstorvik.se.

vpzSkol

Vanliga frågor
Är det dyrt att ta flygcertifikat?  Nej det beror på vad du jämför med. Att ta ett UL-certifikat kostar ungefär som att köpa en äldre begagnad bil, åka på en längre exotisk resa, köpa en ponny eller spela någon säsong golf. Utbildningen betalar du allt eftersom du flyger. Totalt blir det ca 30.000 kr innan du har ditt certifikat.

Är det svårt att flyga? Nej, att lära sig flyga är lite som att lära sig cykla. Så fort man fått upp förståelse för hur det fungerar klarar man det på egen hand. Prova får du se!

Hur mycket tid måste jag lägga? Det beror alldeles på, är du lättlärd behövs inte så mycket tid, har du lite svårare att lära dig så finns hjälp att få så att det inte tar oändligt med tid att nå ditt mål. Den praktiska utbildningen tar ca 30 timmar att genomföra.

Hur vet jag om jag är lämplig? Är du normalfrisk, inte har några allvarliga sjukdomar och är tillräckligt gammal så är det väldigt stor sannolikhet att du klarar de krav transportstyrelsen har.

Hur ska jag gå tillväga om jag vill börja flyga? Först och främst ska du bli medlem i vår flygklubb. Här kan du träffa andra flygintresserade, prata med elever och redan färdiga flygare. Alla har någon gång varit där du är nu. Vi hjälper dig att nå ditt mål!