Öppna huset den 20/8

I vackert sensommarväder samlades barnfamiljer, unga och gamla för att se och uppleva Lemstanäs flygfält. Vårt öppna hus drog såväl nyfikna, som flygintresserade, till vårt lilla trivsamma flygfält. Möjlighet fanns för den som ville att prova spaka själv eller åka med på en rundtur över Storsjön och närområdena.

Modellsektionen visade bokstavligen upp det hetaste inom modellflyg med ett jetdrivet fartmonster som fick även de mest skeptiska att stå med öppen mun.

Flygklubben bedriver tyvärr inte segelflyg för stunden men det hindrade inte att den privatägda superseglaren som är stationerad på flygfältet, togs fram och visades upp. Något lite mer udda flygetyg var den ballongkorg som också visades upp, tyvärr var vindarna för starka för att blåsa upp själva ballongen. För den bilintresserade fanns också några fina bilar att beskåda. Bland annat en Saab 93 med tvåtakts sportmotor.

För den som blev fundersam kring hur man tar eget flygcertifikat finns här på hemsidan information om det. Du hittar den under fliken ”Flygskolan”.

Vi i Västra Gästrike Flygklubb är väldigt glada att så många hittade ut till oss denna dag och välkomnar er alla åter!

Öppet hus på fältet 19/8

lördag 19/8 (eller i värsta fall söndag 20/8 om vädrets makter inte är med oss) klockan 10-16 anordnar Västra Gästrike Flygklubb öppet hus på Lemstanäs flygfält!

Förutom rundflyg med våra fullstora maskiner kommer du kunna prova på modellflyg med dubbelkommando (en lärare som har en egen radio och kan ta över kontrollen vid behov) eller titta på modellflygare som uppvisningsflyger till och från under hela dagen.

Det kommer även finnas andra flygplan på plats att titta närmare på, och en eller annan intressant bil ska också finnas på fältet.

Kiosken har öppet hela dagen med fika, grillade hamburgare, glass m.m.

Fri entré och gratis parkering!

Välkomna!

Fly-In på Storsjön 25/2 2017

Västra Gästrike Flygklubb inbjuder och hälsar dig välkommen till ett stort Fly-In på Storsjön vid Årsunda Strandbad den 25 februari 2017.

Precis som förra året anordnas Speed Weekend vid Strandbaden i Årsunda och även i år kommer vi finnas på plats och anordna Fly-In för gästande flygplan samt erbjuda gamla som unga besökare möjligheten att få flyga en sväng runt Storsjön till ett förmånligt pris.

Bana: 18/36, 800 meter plogad is.
Radio: ”Storvik Sjö” 123.55 MHz
N 6032 E01643
All flygning sker på egen uppsikt.

Välkomna från luften och från marken. Vi ses där!