Klubben

Flygfältet

Vi håller till på Lemstanäs Flygfält vilket ägs och drivs av oss själva. Här finns ett fint modellflygfält, en asfaltsbana som är 618 meter lång, stora hangarer, en övernattningslokal samt en klubbstuga med Wifi, kök och badrum.I klubbstugan finns bl.a GB glass och frysrätter att köpa. Hit är du välkommen såväl med bil som flygplan.

Vi finns på Facebook https://www.facebook.com/groups/327066247309081/?ref=share

Vill du besöka oss från luften? Klicka här

Väderstation

Flygplan

Klubben äger en Piper PA28-161 och en Flight Design CTSW samt disponerar en Piper PA28-181, de används till allmänflygning, flygskolning, skogsbrand-övervakning samt andra uppdrag åt Frivilliga Flygkåren. Här under finns lite kort fakta om våra flygplan:

SE-LXR Piper PA28-161 Diesel ”Cadet”

Byggd i Vero Beach, Florida år 1989. SE-LXR är utrustad med en modern dieselmotor, ställbar propeller och FADEC vilket gör att den är väldigt bränsleeffektiv, tyst och miljövänlig jämfört med andra flygplan i samma kategori. Den är väldigt lättflugen och den perfekta resemaskinen i fint väder eftersom diesel och Jet A1 är lättillgängligt i hela världen. Flygplanet har ny lack från 2003 och ny inredning från 2010. Den är utrustad med en inbyggd GPS från Bendix King och autopilot. Godkänd för VFR mörker.

Antal platser 4 st
Flyghastighet ~220 km/h
Räckvidd ~8 timmar

SE-GPL Piper PA28-181 Archer II

Byggd i Vero Beach, Florida år 1976. SE-GPL är ett äldre syskon till SE-LXR och har en konventionell flygmotor istället för dieselmotor. Även denna är väldigt lättflugen och en perfekt resemaskin. Flygplanet är utrustat med Garmin 430, 2x VOR/ILS samt ADF.
SE-GPL är privatägd men disponeras av medlemmarna.

Antal platser 4 st
Flyghastighet ~220 km/h
Räckvidd ~4,5 timmar

SE-VGU Flight Design CTSW

Byggd i Tyskland år 2006. SE-VGU är ett ultralätt flygplan vilket gör att kostnaden per timme är lägre då underhåll och bränsleförbrukningen är billigare än på äldre och normalklassade flygplan. Den är utrustad med autopilot.

Antal platser 2 st
Flyghastighet ~210 km/h
Räckvidd ~6 timmar

Modellflyg

På vårt modellflygfält är det verksamhet nästan året om. Här är alla åldrar välkomna. För den som inte redan kan modellflyga finns möjlighet att tillsammans med en erfaren modellflygare lära sig allt från grunderna till avancerad flygning. Vill du veta mer om modellflyg? Kontakta: modell[at]flygklubbenstorvik.se eller 0731-839597