Öppna huset den 20/8

I vackert sensommarväder samlades barnfamiljer, unga och gamla för att se och uppleva Lemstanäs flygfält. Vårt öppna hus drog såväl nyfikna, som flygintresserade, till vårt lilla trivsamma flygfält. Möjlighet fanns för den som ville att prova spaka själv eller åka med på en rundtur över Storsjön och närområdena.

Modellsektionen visade bokstavligen upp det hetaste inom modellflyg med ett jetdrivet fartmonster som fick även de mest skeptiska att stå med öppen mun.

Flygklubben bedriver tyvärr inte segelflyg för stunden men det hindrade inte att den privatägda superseglaren som är stationerad på flygfältet, togs fram och visades upp. Något lite mer udda flygetyg var den ballongkorg som också visades upp, tyvärr var vindarna för starka för att blåsa upp själva ballongen. För den bilintresserade fanns också några fina bilar att beskåda. Bland annat en Saab 93 med tvåtakts sportmotor.

För den som blev fundersam kring hur man tar eget flygcertifikat finns här på hemsidan information om det. Du hittar den under fliken ”Flygskolan”.

Vi i Västra Gästrike Flygklubb är väldigt glada att så många hittade ut till oss denna dag och välkomnar er alla åter!

Öppet hus på fältet 19/8

lördag 19/8 (eller i värsta fall söndag 20/8 om vädrets makter inte är med oss) klockan 10-16 anordnar Västra Gästrike Flygklubb öppet hus på Lemstanäs flygfält!

Förutom rundflyg med våra fullstora maskiner kommer du kunna prova på modellflyg med dubbelkommando (en lärare som har en egen radio och kan ta över kontrollen vid behov) eller titta på modellflygare som uppvisningsflyger till och från under hela dagen.

Det kommer även finnas andra flygplan på plats att titta närmare på, och en eller annan intressant bil ska också finnas på fältet.

Kiosken har öppet hela dagen med fika, grillade hamburgare, glass m.m.

Fri entré och gratis parkering!

Välkomna!