Kalender & Bilbingo

Nu är kalendern här på hemsidan uppdaterad. Inlagt är nu styrelsemöten, allmänna möten samt bilbingo.

Den 30 maj, klockan 18.30, är det alltså bilbingo-premiär på Lemstanäs. Bilbingon är en långtgången tradition som vi tillsammans med Torsåkers IF varje år annordnar på flygfältet. Kom ut och spela du också!

Speed Wekend & Fly Inn 26/2

I samband med Speed Weekend som arrangerades på Årsunda Camping den 26 februari så bjöd Västra Gästrike Flygklubb in till ett Fly In på is.

Vädret var kanon och vi hade besökare från när och fjärran. Vi bjöd på grillade hamburgare och korv . SE-LXR och SE-VGU var i luften hela dagen med flygintresserade och det blev mycket bra PR för vår klubb.

Nu börjar vi få lite rutin på att genomföra Fly In i samarbete med Landracing organisationen och kan gå ut till fler klubbar i Sverige och Norden och försöka åstadkomma ett årligt Fly In i större skala.

Text: Alf Persson

Foto: Pernilla Wahlman

Motorflygchef Alf sköter grillen. SE-LXR syns i bakgrunden.
Autogyro drog många blickar och intresse.
Klubbens CTSW deltog självklart, här vilar den under sitt täcke för att hålla värmen till nästa flygning.
Vad vore en flygdag på storsjön utan denna välbekanta maskinen?
Även en helikopter fanns att beskåda på is-flygfältet.

Lyckad FFK-utbildning

Två välutbildade spanare Jessica och Maja färdiga för skarpa uppdrag.
Två välutbildade spanare Jessica och Maja färdiga för skarpa uppdrag.

Den 12/3 hölls en utbildning i havsövervakning på fältet. Ett flertal piloter och spanare deltog i utbildningen som hölls genom FFK. Även några besökande flygplan fanns att beskåda under dagen. Klubbens Pa28, SE-LXR deltog också i den praktiska flygövningen. Dagen bjöd på fint flygväder i länet. VGF vill tacka för visat intresse och engagemang från deltagarna.